ANSA kimért parfüm és ANSA saját márkás egyedi illatú parfümök online rendelése. ANSA PARFÜM

Parfümblog

Nyári Parfümök

ANSA PARFÜM
ANSA PARFÜM
2019.07.01 11:48
Nyári Parfümök

Létezik-e olyan, hogy tipikus nyári parfümök? Sokan azt vallják, hogy a parfümöket nem lehet aszerint megkülönböztetni, hogy nyári parfüm illatról vagy téli parfüm illatról van-e szó. 

 

Nyári parfümök, ötletek a nyári melegben történő parfümhasználatra

 

Lehet benne valami hiszen, ha kedvenc parfümünkre gondolunk nem gátol meg viselésében az, hogy azzal éppen melyik évszakban illatozunk.

Ha jól belegondolunk a nagy nyári forróságban nem szívesen használunk olyan tömény, nehéz illatokat, amelyekbe még a fejünk is belefájdul, így ezért inkább a lágyabb illatok jöhetnek számításba.

A tipikus nyári parfümök illatainak minősülnek a citrusos, vizes jellegű parfümök, melyekkel a nagy melegben könnyebbnek, frissebbnek érezhetjük magunkat.

A citrusos parfümök a legrégebbi illatjegyek közé sorolhatóak, nem véletlen, hogy szinte minden nagy márka alkotott már olyan citrusos parfümöt, mely erre az illatjegyre épül.  A citrusos illatjegyhez előszeretettel kevernek különböző aromákat, amelyekkel újabb és újabb különleges alkotások születnek. A citrusok köztudottan élénkítő hatással vannak az emberi szervezetre, hiszen ha megnézzük, egy-egy citromos hűsítő üdítő is frissítőleg tud hatni nyáron. Így van ez az illatokkal is. A citrusos illatjegyek optimizmussal ruházzák fel viselőjüket, javítják az életkedvet, a citrom illóolaja energiával tölti fel a testet.

Citrusos nyári parfüm illatok

Kimért Parfüm Webáruházunkban is megtalálhatóak a nyári évszak ideális alternatív illatai, melyekkel a forró nyári napokban is felszabadultan hódíthatunk, vagy akár felfrissülhetünk. Nevezzük most akkor ezeket a parfümöket nyári parfümöknek, hamár úgy is a nyári melegben frissítően ható illatokat elemezzük.

Kínálatunkban többek között megtalálható a citrusos illatjegyekkel rendelkező, Dolce and Gabbana Light Blue parfüm alternatívája, mely egy igen kellemes, felfrissülést, nyújtó, energizáló nyári illat. A gyümölcsös illatjegyek hűsítő permetként ölelik körbe használójukat, ezért tökéletes választás lehet a Light Blue parfüm alternatívája a meleg nyári napokra.

A citrusos-virágos illatcsaládjával a Versace White Jeans parfümje is ott kell, hogy lapuljon a hölgyek nyári táskájában, mely már 1997. óta minden korosztály kedvence. A Versace White Jeans parfüm alternatívájának különlegességét többek között a fűszerek, a cédrus, a narancsvirág adják meg, melyek energiát adva, kalandok után vágyakozva a meleg időben egészen nyár végéig elkísérhetik viselőjüket.

A kellemes nyári parfümök illatai a férfiak számára sem elérhetetlenek. Giorgio Armani Armani Code parfümje minden évszakban, így nyáron is töretlenül hódít. Az orientális-citrusos illatvilággal rendelkező Armani Code parfüm férfias, csábító és érzéki.

Ne felejtkezzünk el a frissítően citrusos Calvin Klein CK One parfümjéről sem, mely szintén Webáruházunk kínálata között is szerepel. Ez az unisex citrusos illat az olyan szabad gondolkodású nők és férfiak tökéletes nyári illata, akik teljesen kiélvezik a nyár minden apró örömét.

Ha nyár, akkor meg kell említeni a vizes illatjegyű parfümöket is. A víz, a vízpart látványa, közelsége már egyfajta hűsítő értést vált ki az emberből.

A vizes illatcsaládú parfümökre a tengeri, vízi jegyek a jellemzőek, melyek felfrissítik az elmét, érzékeket. A vizes jellegű parfümöknél a fej illatban jelenik meg először ez az élénkítő összetevő, hogy a frissességet előcsalogatva egyből a parfüm hűsítő hatására figyeljünk fel. A tiszta vizes illatcsaládú parfümöket gyakran kombinálják virágos, gyümölcsös összetevőkkel, megbolondítva ezzel a hűvös vizes illatot.

Friss nyári parfüm illatok

Mint ahogyan már a citrusos illatjegyeknél említettük a parfümgyártók előszeretettel készítenek nyári parfüm illatokat. Így van ez a vizes parfümöknél is.     

Ha már a nyárról, boldogságról, vízről beszélünk és van kedvünk szerelmünkkel kipróbálni „páros” parfümöket, kitűnő választás lehet a Davidoff Cool Water, és a Giorgio Armani Acqua di Gio / Gioia női és férfi alternatíváinak felfedezése.

Akár a Davidoff akár a Giorgio Armani márkák alternatíváiról beszélünk, a friss, üde illatok a nyári felüdülést hozzák el viselőjüknek. A vizes jegyek miatt a nyári hónapok elengedhetetlen kiegészítői lehetnek a férfiak számára.

Bár a vizes illatjegyű parfümök inkább a férfiak részére készülnek, a hölgyekről sem feledkezhetünk meg.

A fenti férfi parfümök női változataival, párjaival kedveskedtek a gyártók a hölgyek részére, kerek egésszé téve ezzel a nyári páros parfümalkotásokat. A Davidoff Cool Water és Giorgio Armani Acqua di Gioia parfümök alternatív illataival is találkozhatunk Webáruházunkban.

A friss, nyári parfümök illatai egyfajta bolondozásra hívják viselőjüket a tikkasztó nyári hőségben. A nyugtató illatok a hideg tengeri víz érintésére emlékeztetnek, virágos kiegészítőinek lágysága tökéletes egyvelege a természet szépségének. Az egyszerre nyugtató, légies, hűs nyári illatok a nyári vízparti sétákat idézhetik fel.

Hogyan használjuk a parfümöt

Végezetül ne feledkezzünk meg arról, hogy a nyári időszakban is felmerül a kérdés – hová fújjuk ezen frissítő parfümöket, hogyan használjuk a parfümöt, hogy tartósabbak legyenek.

Kedvenc parfümünk illata testünk különböző részein különböző módon érvényesülhet, ezért sem mindegy, hogy hol alkalmazzuk azt, hogyan használjuk a parfümöt.

Tény, hogy a hajra fújt parfüm illata tart a legtovább, mivel a hajszálakra fújt illat nagyon jól beleívódik a haj szerkezetébe.  Ezt a módszert talán egyszer-kétszer különleges alkalmakra kipróbálhatjuk, azonban hosszabb távon a parfümben lévő alkoholtartalom miatt ez káros lehet, ezt mi tehát kifejezetten nem ajánljuk.

Parfümhasználat javaslat

Próbáljuk ki inkább kedvenc parfümünket a fülünk mögé permetezni, ahol a test melege fokozhatja az illat intenzitását, de éppolyan tartós a parfümünk a nyakra, dekortázsra fújva.

Testünkön lefelé haladva számos olyan pont létezik, melyek kiválóan alkalmasak arra, hogy kedvenc parfümünk érvényesüljön rajtunk. A parfüm csuklóra fújása régi hagyomány, mivel úgy gondolták, hogy a vékony bőrfelületen az erek pulzálásával jobban és tovább érezhető az illat. A térd mögötti területről szintén elmondható, hogy ideális nyáron a parfüm titkos elhelyezésére a vékony bőrréteg miatt.

A nagy melegben hasunk, köldökünk részén is kipróbálhatjuk parfümünket, mivel mozgás közben ezen testrészeinkre fújt parfüm napközben fokozatosan a testrész melegétől szétoszlik rajtunk.

Természetesen ha a nyári nagy melegben mégsem vizes vagy citrusos illatot tudunk elképzelni magunkon, nem kell elkeseredni. A nyári időszakban is különböző aromákkal, illatokkal kísérletezhetünk, akárcsak télen. A lényeg, hogy megtaláljuk azt az egyensúlyt, mellyel a nap végén is kitűnően érezhetjük magunkat.

 

Reméljük Önnek is segítettünk!

 

Üdvözlettel:

 

                      Kimért Parfüm Webáruház logo